HELPING THE OTHERS REALIZE THE ADVANTAGES OF χειροπρακτικη θεραπειες

Helping The others Realize The Advantages Of χειροπρακτικη θεραπειες

Helping The others Realize The Advantages Of χειροπρακτικη θεραπειες

Blog Article

Προβλήματα Ισορροπίας (Παρεγκεφαλίδα – Αιθουσαίο Σύστημα)

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας & θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, με κύριους εκπροσώπους τη σκολίωση και την κύφωση.

Περαιτέρω, πρέπει να επισημανθεί ότι, επικρατεί ευρέως και η εσφαλμένη αντίληψη ότι όταν ο ασθενής βρίσκεται σε στάδιο οξέος πόνου, η φυσικοθεραπεία αντενδείκνυται.

Πόνος στη μέση: Ποιες είναι οι κινήσεις που θα σας ανακουφίσουν

Αντίστοιχα, τα συμπτώματα μειώνονται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που επιφέρουν λύγισμα της σπονδυλικής στήλης και εξαφανίζονται όταν ο ασθενής π.χ. βρίσκεται ξαπλωμένος, όπου δεν υπάρχει επιβάρυνση/φόρτιση της σπονδυλικής στήλης.

Ανακαλύπτουμε τον κρυμμένο θεραπευτή που έχεις μέσα σου και τον αναδεικνύουμε. 

Η μαγνητική τομογραφία είναι η πιό σημαντική εξέταση σ’ αυτή την περίπτωση.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις αυξημένες απαιτήσεις αναπόφευκτα οδηγεί σε καταπόνηση του ανθρώπινου σώματος, το οποίο με τη σειρά του πολλές φορές μας «προδίδει», καθώς δεν είναι φτιαγμένο από «ατσάλι»,όπως οι περισσότεροι πιστεύουμε.

Σε γενικές γραμμές: όχι. Η παράλυση έτσι όπως την φανταζόμαστε περιλαμβάνει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης δεν υπάρχει πλέον νωτιαίος μυελός, παρά μόνο νευρικές ρίζες. Επομένως ούτε αν χειρουργηθείτε ούτε αν δεν χειρουργηθείτε κινδυνεύετε με παραπληγία. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να επηρεαστούν συγκεκριμένοι μύες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνο ίσως παρουσιάσουν αδυναμία.

Ως εκ τούτου όταν πονέσουμε ξανά, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη μας και την εμπεριστατωμένη γνώμη ενός φυσιοθεραπευτή, πέραν από αυτή του ιατρού, διότι get more info μπορεί να γλυτώσουμε χρόνο, κόπο και χρήματα, αποφεύγοντας τελικά την υποβολή σε σειρά περιττών εξετάσεων, καθώς και τη λήψη φαρμάκων, που ναι μεν σίγουρα θα απαλύνουν τον πόνο, πλην όμως πιθανότατα δεν θα διορθώσουν ούτε την πάθηση, ούτε και την αιτία πρόκλησής της.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς, και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Προκειμένου δε να διαμορφωθεί το πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενούς και να τεθούν οι ειδικότεροι στόχοι της θεραπείας, ο θεραπευτής προβαίνει καταρχάς σε εξέταση της κλινικής εικόνας του ασθενούς, καθώς και των τυχόν υπαρχουσών απεικονιστικών εξετάσεων αυτού.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδικών χειρισμών (ανατάξεων) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Χειροπράκτης, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και το είδος του προβλήματος. Όλες όμως στοχεύουν στη διόρθωση των μηχανικών προβλημάτων και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος.

Report this page